***

София.

От 07.45 часа ще се изтегли вариантът по математика за националното външно оценяване за VII клас

***

София.

От 12.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Национален кръг "За Македония“

***

София.

От 09.00 часа в София, ул. "Цар Калоян" 8, ет. 4 (Център за обучение на адвокати, зала 3.) ще се проведе Кръгла маса съвместно с Посолството на Кралство Нидерландия в България на тема: "Практически проблеми на обезщетяването на вреди, нанесени чрез медийни публикации. Баланс между конкуриращи се права". На събитието ще присъстват министърът на правосъдието на Република България г-жа Надежда Йорданова, както и зам.-министърът на правосъдието г-н Борислав Ганчев, зам.-посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Юриен ван дер Хорст и председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев.

***

София.

От 10.00 часа в национален пресклуб, БТА, бул. Цариградско шосе № 49 Сдружение "За достъпна и качествена храна“, ще проведе пресконференция и публично представяне на официалния уебсайт на Сдружението www.zdkh.bg.

***

София.

От 11.00 часа в Детския отдел на Столична библиотека (пл. "Славейков“ №4А) заместник-кметът Мирослав Боршош, Зорница Христова, Ясен Григоров и Андрей Младенов ще представят книгата "Раковски супергерой“.

***

София.

От 13.00 часа в Конферентната зала на Българската стопанска камара ще се проведе пресконференция на тема "Състояние, проблеми и перспективи пред селското стопанство през призмата на поземлените отношения".

***

София.

От 18.00 часа в Национална галерия/ Музей на изкуството от периода на социализма ще бъде открита изложбата "Последният първи“. Изложбата има за цел чрез образа на Тодор Живков в произведенията на български и чуждестранни автори да разкрие един сложен аспект на изкуството от тоталитарната епоха, а именно отношението "изкуство-власт“.

***

Варна.

От 10.00 часа в Юнашкия салон във Варна ще стартира форум, който Карин дом организира във връзка с проекта "Бебешка кутия".

***

Варна.

От 11.00 часа в х-л "Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведе пресконференция с участието на Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Джим Кроу - президент на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD) и Георги Георгиев, председател на Национален алианс за социална отговорност по повод развитие на социалните услуги в

новите условия на закона за социалните услуги и подзаконовата уредба

***

Варна.

От 12.30 часа в Зала 1 на Икономическия университет ще се проведе пресконференция на УС на ИДЕС, която ще се проведе непосредствено преди старта на двудневната дискусия на тема: "Счетоводството и одита в България – натрупаният опит след последните промени“.

***

Варна.

От 18.00 часа в Основната сграда на РБ "Пенчо Славейков“ на бул. Сливница №34 ще се проведе среща-разговор с Георги Генчев за неговата първа книга от поредицата за историята и развитието на професионалната фотография във Варна.

***

Варна.

От 19.00 часа на входа на Морската градина ще бъде открит 15-я Международен фотографски салон Варна 2022

***

Перник.

От 10.00 часа в Двореца на Културата в Перник (пл. Крака 1) ще се проведе младежки диалог с г-жа Андриана Сукова, заместник-генерален директор на генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия.

***

Пловдив.

От 11.00 часа в Германо-българския център за срещи в град Пловдив, ул. Екзарх-Йосиф 7А, Посланикът на Федерална република Германия в Република България г-н Кристоф Айххорн ще отличи шестима български ученици.

***

Свищов.

От 20.00 часа на пл. "Алеко" ще се проведе тържествен концерт-церемония Община Свищов ще отбележи 140-годишнината от основаването на Първата детска градина у нас.

***

Стара Загора.

От 15.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция

по проект “Предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст в община Стара Загора“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

***

Шумен.

От 10.30 часа в Административен съд - Шумен ще се проведе заседание по първото от делата на Изправи се.БГ в Шумен срещу ограбващото преизчисляване на пенсиите. Това е първото дело в Шумен, което очакваме да бъде обявено за решаване. Изправи се.БГ заведе над 150 дела на пенсионери от цялата страна срещу начина, по който бяха увеличени пенсиите в началото на годината, ощетявайки пенсионерите.

***

Шумен.

От 1800 часа в Художествена галерия "Елена Карамихайлова" ще се открие годишната изложба на "Арт" школа и клуб "Информационни технологии" към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов" гр. Шумен. Молбата ни е да публикувате информацията на страниците си.