***

София.

От 10.00 часа в Мраморна зала на МЕУ, ул. Гурко 6 ще се проведе пресконференция по повод създаването на Национален координационен Център към Министерство на електронното упарление.

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и индустрията на ул. Славянска 8 вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще даде брифинг .

***

София.

От 10.00 часа в Хотел Балкан ще стартира международна конференция на тема "Организирана престъпност и корупция на Балканите: Тенденции и перспективи“. Събитието е организирано от Глобалната инициатива срещу транснационалната организирана престъпност (GI-TOC) и Центърът за изследване на демокрацията

***

София.

От 10.30 часа в институцията на омбудсмана (ул. "Георг Вашингтон“ № 22), Омбудсманът Диана Ковачева и Фондация "Тръст за социална алтернатива“ организират съвместно публичен форум "С грижа от 0 до 3“ по проблемите на майчиното и детското здраве, с акцент върху уязвимите групи.

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район "Панчарево“ Николай Гюров ще проверят новостроящата се детска градина в с. Казичене, район Панчарево.

***

София.

От 11.00 часа, на "Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 47-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС, за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

***

София.

От 18.30 часа ще се проведе протест пред Столична община, ул. "Московска“ 33 – гр. София по повод внесеният от общинските съветници Зарков, Прошков, Контрера и Бонев Доклад за промяна в Наредбата за тарифите в градския транспорт, ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА ЗА СВОБОДЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ – ГР. СОФИЯ.

***

София.

От 19.00 часа в Арт галерия "Тереза Зиковска“ ще бъде представена изложба акварел на художника Краси Тодоров.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала "22 септември“ кметът Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.

***

Варна.

От 18.00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие сборна изложба- акварел "Духът на България“. Експозицията представя 18 художници от цялата страна и е част от съпътстващата програма на третото Международно триенале Духът на акварела – Варна 2022.



***

Плевен.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще даде пресконференция Управителният съвет на Общински футболен клуб "Спартак" - Плевен. Поводът е началото на сезона във Втора професионална футболна лига.

***

Пловдив.

От 10.00 часа до до фонтана "Деметра" в градината "Цар Симеон", Регионален исторически музей – Пловдив ще открие изложба по повод 130 години от Първото българско земеделско-промишлено изложение

***

Приморско.

От 15.00 часа в залата на Хотел Перла Бийч Лъкшъри, гр. Приморско ще се проведе Годишното информационно събитие на ПМДР 2014-2020 г.

***

Русе.

От 18.00 часа в зала "Европа“ на Доходното здание ще бъде официалната премиера на документалния филм "1218 година: срещата на преобразяването“. Той е част от програмата за честването на 800-годишнината от основаването на Ивановския скален манастир.

***

Сливен.

От 09.00 часа, на път ІІ-53 / Сливен -Ямбол/ на разклона за село Камен, комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР-Сливен, ще даде брифинг във връзка с предприетите мерки по намаляване на пътния травматизъм на територията на ОДМВР-Сливен.