***

София.

От 15.00 часа президентът Румен Радев ще участва в церемонията по награждаване на финалистите в 22-ото издание на конкурса по програмиране “CodeIT". Събитието се провежда под патронажа на държавния глава и ще се проведе във фоайето на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски“.

***

София.

От 10.30 часа на паркинга в края на АМ "Хемус“ (вход за София), преди моста на Столичния околовръстен път ще се състои брифинг за започваща специализирана полицейска операция.

***

София.

От 11.00 часа на територията на къпалня “Мария Луиза" в Борисовата градина, Акционерно дружеството “Парк Мария Луиза"АД ще даде пресконференция, на която ще бъдат анонсирани инвестиционните намерения за къпалня “Мария Луиза", предстоящото на 14 юни подаване на заявление на виза за проектиране и информацията, както и преместването на ограда по вътрешните имотни граници на къпалнята на 21 юни 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа в Националния клуб на БТА в столица ще се състои пресконференция по повод на предстоящата бизнес конференция “Надграждане за Великани", организирана от Cantarelli Profit Academy /15 юни, НДК/.

***

София.

От 18.00 часа в Галерия на открито градина "Кристал“, когато ще се състои откриването на студентската фотоизложба "Живи наследства“.

***

Благоевград.

От 11.00 часа, в мемориален комплекс "Памет и вяра" (при 33-метровия кръст) ще бъде отслужен и водосвет за здраве на жителите на Благоевград.

***

Благоевград.

От 12.30 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото издание на фестивала"Талантино".

***

Благоевград.

От днес започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2022/2023 г. в Югозападния университет "Неофит Рилски“.

Документите ще се приемат от 13 юни до 5 юли 2022 г. в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1, от 08:00 ч. до 17:00 ч. в делничните дни и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в събота и неделя.

***

Варна.

От 10.00 до 11.00 часа ще бъде проведена едночасова предупредителна стака в структурите на НЗОК. РЗОК-Варна ще се включи активно в стачните действия!

***

Плевен.

От 10.30 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще даде пресконференция Мартин Митев, председател на Общински съвет - Плевен.

Плевен.

***

Плевен.

От 12.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен, ще даде пресконференция ръководството на Спортен клуб по баскетбол Спартак – Плевен.

***

Самоков.

От 10.00 часа в "СПА Хотел Белчин Гардън“ в к.к. Белчин бани КНСБ и Фондация Фридрих Еберт България организират Дискусионен форум за социални журналисти.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в в Пресклуба на БТА в Стара Загора ще се състои пресконференция на народния представител от ПП "Продължаваме промяната" Атанас Михнев. Темата е: Актуални политически въпроси.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде открита пътуващата благотворителна изложба "Светлина за Шипка" за възстановяване на читалището в град Шипка. В изложбата са представени 54 живописни творби на 20 художници от цялата страна.

Изложбата остава до 30 юни 2022 г.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се проведе Годишен концерт на ЦПЛР -. Стара Загора

***

Сливен.

От 10.00 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои заключителна пресконференция, по повод приключването на проекта за благоустрояването на терени в трите квартал "Българка“ в Сливен.

От 11.00 часа ще се състои и церемонията в междублоковото пространство, северно от бл. 20 в кв. "Българка“.

***

Търговище.

От 10.00 часа в квартал "Малчо Малчев“ в Търговище ще се проведе акция за почистване.



***

Хасково.

От 18.00 часа в галерия "Форум“ Камарата на архитектите в България – Регионална колегия Хасково и Съюзът на архитектите в България със съдействието на Община Хасково ще представят "Архитектурна изложба“ Хасково 2022.