Има един голям въпрос за всички – не само за Сърбия, а за Европа, за света – Какво се случва, къде се загубихме, откъде такава агресия? Трябва да намерим начини как да спрем всичко това, но това не е лесна работа. Това заяви пред bTV посланикът на Сърбия у нас Н.Пр. Желко Йович.

По думите му мерки не трябва да се взимат само от институциите, а и държавата, и обществото трябва да се включат в процеса.

"Ще се опитам да съм по-близък с децата си. Ние забравихме децата си. Работим 20 часа през деня, те почти са сами. Възпитанието, което започва от семейството, трябва да продължи -  и в основно училище, и в средно училище, и в университета трябва да са включени, ако искаме да създадем нормални хора", каза още Желко Йович.

Той заяви, че сякаш сме се отделили от традиционните ни ценности.

"За мен е най-важно като баща на двама синове, които искам да живеят в нашия регион, аз трябва да направя първата крачка, тя трябва да идва от семейството“, добави посланикът на Сърбия у нас, съобщено пред bTV.

Желко Йович не смята, че има връзка между двете масови стрелби – в Белград и край Младеновац.

Той обясни, че вчера на Министерски съвет в Сърбия се е взело решение да се въведе 2-годишен мораториум на издаване на нови разрешения за някои оръжия.

"В следващите три месеца ще разглеждат всяко едно разрешение за оръжие, което е издадено до момента. В следващите шест месеца Министерството на вътрешните работи ще влезе във всяка една къща, където има разрешително за оръжие, за да види как то се пази", добави Желко Йович.