КНСБ отбелязва Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници, информират от синдиката. Датата 28-и април е обявена и за Световен ден за здравословен и безопасен труд. 

В 9:30 часа ще бъдат поднесени венци на мемориалната плоча пред централата на конфедерацията в София. Почит пред жертвите на трудови злополуки ще отдадат ръководството на КНСБ, лидери на основни членове на конфедерацията, социални партньори.

Ще присъстват и проф. д-р Емил Мингов, зам.-министърът на труда и социалната политика, директорът на ИА "Главна инспекция по труда" Екатерина Асенова, представители на НОИ.  

10:00 часа КНСБ ще даде пресконференция, на която  ще представи своите предложения за подобряване на безопасните условия на труд. Ще бъдат връчени годишните награди "Прометея", с които конфедерацията отличава работодателите, постигнали добри резултати за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Пресконференцията ще се проведе в централата на КНСБ, зала "Европа", ет. 2. 

Тази година на 28 април синдикатите по целия свят ще заявят за пореден път своята решимост да се борят срещу рискове като азбест и токсични химикали, както и срещу опасности като дълги часове и стрес на работното място и ще настояват за увеличаване на броя на страните, които ратифицират и прилагат конвенциите на МОТ за здраве и безопасност.