Родители на деца, загинали в автомобилни катастрофи, блокират Орлов мост в неделя по обед, научи "Фокус".

В социалните мрежи те обявиха, че вече имат необходимото разрешение от властите за протеста, а за да им се обърне и повече внимание от институциите, предупредиха, че ще спрат движението на емблематичното кръстовище в столицата. Родитителите и близките се събират в памет на децата си пред сградата на Народното събрание и ще хвърлят жълти стотинки пред Съдебната палата в знак на възмущение от решенията на магистратите. 

Демонстрацията събира все повече ангажирани във "Фейсбук", а от името на почернените родители, анонсиралата събитието Петя Иванова призовава гражданите за разбиране и съпричатност.    

"Имаме разрешение за протеста в неделя от 12 часа пред парламента до 12.30ч, от където с шествие ще стигнем до Орлов мост (за което молим обикновените граждани да ни извините) и ще затворим Орлов мост за половин час. Оттам с шествие ще отидем до съдебната палата където ще хвърлим жълти стотинки срещу толкова гаранция пуснаха съдиите убийците на децата ни. Моля ви споделяйте, за да достигне до повече и да подкрепят родителите на всички тези деца убити и на който убиците с години са на свобода. Каним всички да дойдат и да защитят тези родители", призова Петя, загубила трагично сина си при пътен инцидент.

Само единици потребители в мрежата възроптаха срещу спирането на движението на "Орлов мост" от родителите и близките: "Защо трябва да блокирате Орлов мост? С какво хората заслужават да им бъде затруднено ежедневието им? Защо не отидете пред инстанциите които продават изпитите за управление на МПС? Защо не радеете за идеята да няма купена книжка, да се върне психотеста и да не се дават книжки на всеки и на всяка цена?", написа жена на средна възраст. 

Масово гражданите подкрепят протеста на осиротелите родители. Млад мъж написа в коментарите под събитието: "Чета коментарите и... ами никога нема да се оправим. Да рипаш срещу хора дет са загубили децта си, кретенско е пи...ве (даже и да сте от части прави) Ползвайте гуглето бре, Орлов мост не е центъра на вселената, па и жълтите са затворени, та не виждам как се пречи с едно кръстовище... Как викаме, кат не можеш, поне не пречи на хората да си търсят надеждата", призова той.

В публикацията на Петя Иванова са прикачени и снимките на завинаги загубени при пътни инциденти български младежи.