Лидерите на Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" подписаха споразумение за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април тази година. Това стана ясно от публикации и на двете политически формации в социалната мрежа Фейсбук.

Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за "Продължаваме промяната“, Христо Иванов за "Да, България“, Атанас Атанасов за "Демократи за силна България“, Владислав Панев и Добромира Костова за "Зелено движение“.

"Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната", пишат на Фейсбук страницата си от "Да, България".

От "Продължаваме промяната" написаха следното: 

"Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство."