От БСП ще поискат да бъдат освободени директорите на "Булгаргаз" заради договора с "Боташ". Всички плащаме 486 хил. евро без никакъв смисъл. Това стана ясно от думите на депутата от БСП Борислав Гуцанов, предаде репортер на "Фокус"

"От БСП ще предложим в зала да бъдат освободени сегашните директори на "Булгаргаз", които и преди са били същите, защото как така година и половина по-късно те продължават да изпълняват тези функции и как те ще предоговарят договора, когато са го подписали?", каза депутатът от БСП.

"Радваме се, че всички се убедиха, че от БСП сме били прави, като повдигнахме въпроса. Наистина се надяваме да бъде предоговорен този договор с по-добри условия за страната ни. Всичките истории покрай доставките на газ за България през последните години будят много въпросителни. Ние имаме в момента газ за 3 милиарда 850 млн. кубика, а ползваме около 2,6 - 2,8, т.е. 1 милиард и 200 остават отгоре, но всички договори са направени така, че дали взимаш, или не - плащаш таксата "услуга". Тази такса за пренос на "Боташ" е 9.19 долара, докато с Гърция е 5.4 евро - как ви се струва? 2 пъти има разлика за едно и също нещо, което се прави. Защо тези хора още не са подведени под отговорност?", категоричен бе Гуцанов.

"Докладът за "Боташ" е готов, сега всички са убедени, че това е един срамен и заробващ договор за България. В момента 486 хил. евро плащаме всички ние, независимо дали ползваме, или не ползваме тази газ, която идва чрез "Боташ". Едно пълно безобразие, което се е случило по време на служебния кабинет. И продължаващо и в момента", уточни той.