Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, по-значителна ще е облачността над източните райони, където в сутрешните часове на места видимостта ще е намалена, почти без валеж. Около и след обяд ще се развива, главно в Южна България  купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°, съобщават от НИМХ.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.