През нощта облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 3°, информира НИМХ.

Утре от запад облачността временно ще се разкъса, над източните райони ще се задържи значителна и там ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, на места със значителни количества валеж. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 m - от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 12.04.2023, 13.04.2023 и 14.04.2023

В сряда ще се задържи ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина все още временно силен запад-северозападен вятър.

Облачността ще е променлива, над източната половина от страната, а около и след обяд и над планинските райони, по-често значителна.

На места, повече в Източна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Дневните температури ще са с един-два градуса по-високи.

До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, през нощта срещу четвъртък ще стихне.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта в отделни райони за кратко - с намалена видимост.

Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб, с него бързо ще се затопли и максималните температури в много райони ще са около и над 20°. Вечерта от запад ще се появи разкъсана висока облачност. В петък от северозапад облачността ще се увеличи и след обяд на много места, отначало в Западна България, а до полунощ срещу събота и в останалата част от страната, ще има валежи от дъжд, възможни са гръмотевици.

В западните райони дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е все още от юг-югозапад и там температурите ще останат високи, в отделни райони до около 25°.

През втората половина от нощта срещу събота валежите в по-голямата част от страната ще спрат, по Черноморието все още е възможно да превалява.