Беше някакво неразбирателство, случват се такива неща понякога. Така Вики Алмазиду - съпругата на покойния вече световно известен джаз музикант Милчо Левиев коментира в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" фактът, че той си отиде огорчен и обиден на родния си град – Пловдив, като се отказа от титлата "Почетен гражданин". В града се заговори, че всички негови проекти са били отхвърлени, когато Пловдив бе избран за Европейска столица на културата. Той дори не бе поканен да свири на официалната церемония по откриването на Пловдив - ЕСК". Не са се сетили дори за юбилея на Милчо Левиев - неговата 80-годишнина.

"Да, той беше обиден за момент, но за него Пловдив беше "Градът на планетата", на цялата планета. Казваше Фелибето, казваше Пловдив и това беше Градът. Дори, когато дойде да живее при мен в Солун, последните 10 години, понеже взехме къща в стария град на Солун, той казваше, ето сякаш пак живея в Пловдив", посочи Вики Алмазиду.

"Да, имаше една временна обида, но пак казвам, Милчо не я задържа толкова много, защото за него понятието Пловдив беше нещо, което не можеше да се наруши по никакъв начин", добави любимата жена на музиканта.

Тя допуска, че може би тогава е била допусната някаква малка грешка, нещо се е случило. Но въпреки това, Вики мисли, че като цяло уважението към Милчо Левиев в родния Пловдив е много голямо и особено през последните години. Тя отбеляза още, че общината и помага по всякакъв начин да създаде няколко продукта, които Милчо е оставил наполовина. 

"Не го приемам като изкупуване на някаква грешка, всички правим грешки, може би и той е правил грешки. Просто имам тяхната опора и помощ и това е явно. Милчо ни наблюдава, и след като неговите неща продължават да живеят, аз мисля, че всичко това е забравено вече", добави Вики Алмазиду.