През нощта ще преобладава облачно, а в източната половина от страната и дъждовно време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, предава НИМХ.



Утре ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските райони - често значителна и на места там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична дейност. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта срещу четвъртък над много райони и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Привечер валежите ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1700 m - от сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Атмосферното налягане ще остане без промяна, по-ниско от средното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 13.04.2023, 14.04.2023 и 15.04.2023

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта - почти тихо, в отделни райони за кратко - с намалена видимост.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Североизточна България и по Черноморието - до около 8°. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб, с него бързо ще се затопли и максималните температури в много райони ще са около и над 20°.

Вечерта от запад ще се появи разкъсана висока облачност. В петък в западните райони дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е умерен, все още от юг-югозапад и там ще остане топло - в отделни райони до около 25°.

От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд на много места, отначало в Западна България, а до полунощ срещу събота и в Централна, ще има валежи от дъжд, възможни са гръмотевици.

През втората половина от нощта и сутринта в събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в Източна България.

В останалата част от страната облачността ще се разкъса и временно ще намалее; по-значителна ще е след обяд над планинските райони, където отново е възможно да превали. Температурите и в Централна и Източна България ще се понижат - максималните ще са предимно между 16° и 21°.