В интервю за агенция и радио "Фокус" регионалният министър Иван Шишков коментира актуалните проблеми в държавата, конкретно свързани с неговото министерство, като бе засегната темата за злоупотребите във ВиК-Пловдив. Министър Шишков заяви, че не е запознат какво се случва там, но ще нареди проверка още повече, че временният директор Огнян Кулишев е кандидат за постоянен ръководител на водното дружество.

"Не можем да ограничим кой да е в конкурса за директор и кой не, но можем да възложим проверка", заяви Шишков.

Припомняме, че под управлението на Огнян Кулишев през последната една година ВиК-Пловдив нашумя най-вече с редица скандали и сигнали за финансови злоупотреби.

Под управлението на Кулишев ВиК-Пловдив практически е докарано да фалит, не си плаща тока и работниците често са заплашени да останат без заплати. От дружеството признаха за това пред репортер на Агенция "Фокус". 

Оказа се, че ВиК-Пловдив строи частен водопровод, без никаква документация и за сметка на самото водно дружество.

Последните разкрития са за финансови злоупотреби в огромни размери.

Същото това ръководство, което успя да "постигне" всичко това само за година, се явява на конкурс, за да поеме за дълго управлението на ВиК-Пловдив. Остава да разберем дали министър Шишков и подчинените му ше допуснат този грандиозен скандал.