Когато става дума за театър, става дума за виждане. "Театърът на сетивата" не се гледа, всъщност той се преживява. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" артистичният директор на "Театъра на сетивата - София" Михаил Димов.

"Зрителите или пътуващата публика в театъра на сетивата не виждат – било то защото са със затворени очи или защото е толкова тъмно, че нищо не виждаш. Става дума за един спектакъл, който се преживява с всички сетива, който е за много ограничена публика и всеки от пътуващата публика влиза на точно определен час – през 6 минути, и тръгва по един път. И на този път, който трае час и половина той се среща с актьорите и взаимодейства с тях лично, което е изключителен лукс", допълни Димов.   

По думите му в театъра на сетивата публиката съпреживява, но не може да повлияе на действието и добави: "Точно този съкровен личен момент на среща между две човешки същества прави Театъра на сетивата толкова специален". 

"Театралният спектакъл НЕОТОПИЯ идва да разкрие и демаскира факта, че ние вече живеем в театър на сетивата, да свали маските на живота. Нашият свят е театър на сетивата и всички сме режисьори и актьори на живота си роли, използваме петте сетива, за да преместим гледната точка, идентичността, да излезем от състояние на наблюдател, на буден, на зрител на това, което се случва, в състояние на преживяващ, интензивно преживяващ.", каза още  артистичният директор. 

"Този вид изкуство е изкуство на бъдещето, като това изкуство ще се разгръща все повече във времето", добави още визионерът Михаил Димов.

Живко КРЪСТЕВ