Симфоничният концерт "Вивалди завинаги“ е една всеобхващаща програма на живота на композитора. Ще изпълним част от "Годишните времена“, но ще влезем във всичките му творчески периоди. Това каза диригентът Максим Ешкенази в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Концертът е изпълняван многократно в столицата, но за първи път ще бъде представен в друг град. Това ще се случи на 24 май на Античния театър в Пловдив. Вивалди завинаги" е симфоничен спектакъл, който е изграден върху сюжетен разказ, визиращ важни моменти от живота и творчеството на Вивалди. Режисьорът Борис Радев е направил цялостна постановка, в която представя Вивалди.  

Според Максим Ешкенази ранният допир на децата с музиката е много важен за развитието им. Така се ражда и идеята за инициативата Академия "Роза“. Тя е насочена към развитието на надарени деца на възраст 12-18 години от цяла България. Организира се през август месец в град Шипка. "Трябва да се инвестира повече в образование в изкуствата, защото изкуството, науката и спортът ни правят по-добри хора. Това не са просто деца, които се интересуват от музика и просто свирят на инструменти, а свирят много добре на тези инструменти. Тази академия е полупрофесионален път за децата. Аз заедно със Светлин Русев ще помагаме на тези деца да разберат какво е професионално изпълнение. Имаме три изпълнения в три града. Ще свирим заедно симфонични произведения, в които те да разберат как и какво прави един музикант на високо равнище“, обясни диригентът.