“Заедно, но с кого и в интерес на кого?" започна разговора Беновска. Каримански отговори, че ще бъдат заедно с тези, които разпознават техните 7 приоритета, тези, които не проповядват политически фанатизъм, а поставят икономиката като водеща. Той подчерта, че са необходими решителни действия и мерки, които да са приложими в практиката, както и реален отчет за работата. Беновска отбеляза, че хората искат и позитивни усещания и попита Каримански какво позитивно могат да им обещаят. “Можем да свършим реални действия. Обещанията струват много скъпо на всяко едно домакинство, заради популизма, който се развихри през последните 2 години. Едно от реалните действия е незабавното прекратяване на тази спекула чрез закона за защита на потребителите. След като поставихме този въпрос видях колко бързо политиците като че ли припознаха тази тема, защото може би им хареса да са близо до хората" каза Каримански. Беновска подчерта, че Гълъб Донев и МС са се нуждаели от много голяма обществена стимулация, за да обърнат внимание на това. Каримански отбеляза, че още като съветник на министъра на финансите е поставил проблемите за спекулата и нелоялните търговски практики, но наистина е отнело време и именно затова държавата трябва да бъде реформирана - да се направи административна реформа, за да се действа по-бързо и качествено в полза на хората. “Това, което се случва от страна на служебния кабинет - проверки, които текат - има нужда да бъдат подплатени със законодателни промени, освен с това, което имат като инструментариум" каза още Каримански. Беновска отбеляза, че КНСБ са излезли с позиция да стане по-пряко общуването между производителите и веригите, без посредници и такси, което оскъпява между 50 и 80 % стоката. Каримански подчерта, че в други европейски държави такива такси не съществуват или са в рамки на нормалното около 20 %. Той подчерта, че е много по-добре българските производители да са на щандовете в търговските обекти. Каримански коментира, че дори с български етикет по БДС няма как да знаем дали съставните части на продукта в действителност са произведени в България и от коалиция “Заедно" застават зад това - етикетите на българските стоки ясно да посочват съдържанието на всяка суровина, че е с произход България.  

Каримански подчерта, че всички политици, които принизяват държавата и казват, че тя няма място на пазара, са абсолютно неразбиращи как функционира икономиката. “Държавата би трябвало да защитава потребителя и тя е част от пазара. Какво значи държава - всички хора, които живеят на територията на дадена страна. Щом държавата има място на пазара, би трябвало да бъде една от заинтересованите страни и да прави всичко възможно да защитава хората и да създава колективна защита в борбата с големите търговци, при прилагане на нелоялните търговски практики. Държавата абдикира от тази функция, остави да се направят различен тип споразумения, които не са в полза на България, икономиката ни и така позволи да се насърчат тези нелоялни практики. Час по-скоро Комисията за защита на конкуренцията да си влезе в контролните и регулаторните функции. Комисията за защита на потребителя да си влезе в своята функция и наистина да защитава потребителя, когато става дума за непосилните колективни защити от такси и разноски" каза Каримански. 

Беновска отбеляза, че към коалиция “Заедно" са се присъединили бившите коалиционни партньори на “Български възход" и попита кой финансира това. Каримански отговори, че финансирането на коалицията е от собствени дарения и на приятели, които споделят това, че икономиката трябва да бъде водеща. Той подчерта, че разликата в кампаниите е голяма. “Да сте видели колко билбордове имаме ние и колко големите партии, които с промяната на избирателния кодекс, с промяната на декларациите към сметната палата, само насърчиха още повече възможността да концентрират финансов ресурс, за да може да си проведат кампанията и да стопят малките политически субекти. Променят законите, за да се финансират, но това не е демокрация" коментира Каримански.  

“Как ще просветне - демографска криза, криза в образованието, икономическа криза, криза в международната политика, разкъсваме се между директивите на ЕС дали да купуваме пак ваксини, незнайно защо, дали да участваме активно във войната с Украйна, въпросът с Македония - трябваше ли да оставим ветото, или да го върнем пак и ред други песимистични неща? Като се прибереш вкъщи, трябва да кажеш нещо положително на близките си - какво да кажем сутрин рано?" попита Беновска. Каримански заяви, че трябва да се спре разрухата в държавата, защото тя продължава и икономиката не може да бъде конкурентна на европейската и да насърчим предприемачите. Той коментира, че само 4 % от завършващите искат да станат предприемачи, а в Европа са над 25 %. “Българските млади хора не вярват, че могат да станат предприемачи в България. Оттам искам да започна - потенциалът, силата и възможностите за развитие на знания и умения са в младите хора и те трябва да имат подкрепата ни. Бих се стремял да насърчим развитието на финансовата инфраструктура така, че да бъде отпушено за предприемачите и възможността малкият и средният бизнес да се развива, особено когато се отнася до освобождаване от данък печалба за първите 3 години и създаване на работни места" подчерта Каримански. Беновска призова да не правим всички “меринджеи". Каримански обясни, че предприемачите са тези, които знаят процеса във всяко едно производство и те са готови да следят и да работят за този процес и не става въпрос за вертикална структура с “меринджеи". Той подчерта, че ако не сме в производствения процес няма как да искаме държавата да го контролира.  

“Защо да гласуваме за Заедно?" попита Беновска. Каримански подчерта, че най-важното е да се гласува, а коалиция Заедно с № 8 знае как да спре обедняването, знае как да противодейства на битовата престъпност, корупцията и да постигне сигурността, знае как да реши проблемите на здравеопазването и социалните грижи и как да постигне качествено образование като реши проблемите на културата. “Ние знаем как да преведем новите технологии и иновациите, с всички европейски норми, за да може криптовалутите в България да бъдат по легален начин осъществявани и България да бъде притегателен център за тези инвеститори. Това може да съживи икономиката" каза за финал Каримански.