"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV. Тя добавя, че не е виждала племенника си от години. Но не защото е бил обявен за издирване, а защото си е бил в имението в Ресилово. Твърди, че живее там, откакто се е оженил, когато е бил на 18 години.

На въпроса къде е бил, докато го издирват с червена бюлетина на Интерпол, тя отговаря: "Ох, Боже, на тая България само се чудят кои да издирват. Това дете, толкова добро дете. Който не е искал помощ от него, той на него не е помогнал. Редко са такива деца“.

В Сандански живее братът на Ангел Христов, който е полицай. Екип на медията го засича пред сградата, но той не желае да говори.

Съпругата на Христов – Радмила, пък работи в Дупница. Журналистите искат да знаят как и кога съпругът ѝ се е прибрал в България и откъде. Тя предпочете да не коментира за момента. Жената е преподавател по художествена гимнастика в едно от училищата в Дупница. Колегите ѝ я описват като прекрасен треньор, но казват, че скоро не очакват да се върне на работа.