Овързан с кабел е бил убитият в Южноафриканската република Красимир Каменов - Къро, съобщават тамошни медии. Той бе застрелян в дома си в Кейп Таун вчера сутринта.

Съпругата му, детегледачката му и техният бодигард са били с белезници, става ясно от медийни публикации. По-рано се появи информация, че входната врата на жилището е била съборена, сякаш през нея е минал тежък автомобил. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител, тъй като съседите не чули нищо.

“Полицията бе извикана на местопрестъплението след като телата бяха открити вчера около 8,20 часа. Мотивът за множеството убийства все още не е ясен, разследващите работят и търсят улики", каза пред "24 часа" говорителят на полицията Андре Траут.

Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той бе обвиняем в подбудителството на убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал "Лозенец“ миналата година.

Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март миналата година. Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления, напуска системата през 2014 г. През 2018 г. го издирваха с Интерпол като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.