Категорично подкрепяме политиката на премиера Петков за борба с корупцията и с модела "ГЕРБ", предсрочни избори сега означава хаос, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на БСП във връзка с оттеглянето на "Има такъв народ" от управлението.

Подкрепяме и кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, в неделя ще бъде обсъдено и на Национален съвет на партията, както и с коалиционните партньори, обяви още председателят на левицата.

По думите на Нинова за БСП най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения, които съответстват на политиката, която отстояваме през годините, са включена в нея, обясни аргументите на социалистите тя. И благодари на партньорите за допълнителните средства за транспортни линии в малките населени места, както и за намерението да се подпомогне индустрията за цените на тока и газа. Важно е да се приеме тази актуализация, защото засяга милиони българи, към момента най-важно е да им дадем спокойствие, смята Корнелия Нинова. Нови избори сега означава хаос, неизвестност и несигурност, подчерта лидерът на левицата.

Редакция: БТА