Коледен базар на изкуствата и занаятите радва столичани. Вера Костова, организатор на Коледния базар на изкуствата, който се провежда в рамките на Sofia Christmas Fest в НДК, разказа какво могат да очакват посетителите в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Къщичките на фестивала са отворени от 17 ноември, а Базарът започва на 1 декември. Той се организира за 10-та поредна година.

"Посетителите ще могат да се насладят на занаятчийници, производства от малки семейни фирми, продукцията на артисти. Там всеки може да намери коледни подаръци – авторски бижута от полимерна глина, метал, сребро, аксесоари за коса с блясък, коледни декорации, огромни декорирани шишарки, панделки, топки за елха и много други неща“, разказа Костова .

Има керамика, която внася уют в ежедневието – ръчно изработени чаши с имена на хора и весели надписи. "Имаме топли ръчни плетива – шапки, шалове. За децата имаме различни сладкиши, близалки, захарни петлета, както и програма -може да се провери на сайта на феста“, каза още Вера Костова.

Пеят хорове, има музикални изпълнения, представления. Има голямо изобилие от храна и питиета на фестивала, добави тя. "Когато попаднеш на такъв базар, се чувстваш като в приказка, бягаш от ежедневието“, каза още Вера Костова.