Тази вечер Българският лекарски съюз връчи ежегодните си награди. Това е най-престижното медицинско отличие у нас, като зад избора на наградените стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна.

Кардиологът проф. д-р Иво Петров стана "Лекар на годината" за 2022 година, а специалната награда отиде при спасителите на децата от катастрофата на сръбски автобус на АМ "Тракия" - доктор Антон Елкин и доктор Христо Стефанов.

Проф. д-р Петров е специалист по вътрешни болести, кардиология, инвазивна кардиология и ангиология. Завършил е магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицинския университет в София.

Президентът Румен Радев, проф. Диана Ковачева, обмудсман на България, д-р Асен Меджидиев-служебен министър на здравеопазването са сред официалните гости на церемонията.

Тази година ръководството на Български лекарски съюз реши да прегърне една от най-благородните каузи у нас - "Българската Коледа“ и да призове всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива. За благородния дарителски жест всеки ще получи специално изработена значка на БЛС.