Служебният вътрешен министър Калин Стоянов поиска от ръководството на БФС и футболните грандове на мачовете "да няма опити за внасяне на пиротехника и да бъде спазван редът". 

Стоянов прие в централата на МВР шефовете на Левски и ЦСКА в лицето на 

Наско Сираков, Даниел Боримиров и Филип Филипов, както и президента на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на младежта и спорта, също и директорът на СДВР - гл. комисар Любомир Николов, началник сектор "Масови мероприятия" при Столичната дирекция на вътрешните работи гл. инспектор Иван Георгиев и др.

В личния си профил във "Фейсбук" Калин Стоянов написа:

"На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове "Левски" и "ЦСКА", както и представители на Министерството на младежта и спорта. 

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора. 

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита. 

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици. 

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!"