Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, нo следобед от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Това съобщават от НИМХ. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи тихо и мъгливо. Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана - до умерен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. 

Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7 и 12 градуса. Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максимални температури: 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Атмосферното налягане след временно повишение отново ще започне да се понижава.