Близо 70 часа изминаха от изчезването на 12-годишния Александър. Издирването на детето в Перник продължава и днес. Стотици полицаи, жандармеристи и доброволци се включиха в акцията. Проверяват се близките водоеми, тъй като роднини на детето разказват, че то намира  водата за успокояваща.

След като в неделя вечер се появи видео, на което се вижда момче, играещо с коте на поляна в града, близки на детето заявиха, че това не е Александър. Това твърди близкият до семейството Марио Антонов, предава NOVA.

"Категорично това не е Александър. Бащата вчера беше публикувал, че детенцето е видяно. Имайки предвид, че той самият вече е доста емоционално неуравновесен, заради създалата се ситуация, смятам, че не може да разсъждава трезво. Детенцето не е видяно никъде - нито по записи, нито по камери", обясни той. И добави, че момчето е хиперактивно и може да извърви огромни разстояния пеша.

От прокуратурата съобщиха, че засега няма данни детето да е станало жертва на престъпление. Разпитани са всички от близкото му обкръжение. Бащата е викан в полицията два пъти.

"Първия път е разпитван непосредствено след образуване на производството. След това се наложи извършването на нов, по-подробен разпит. Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

В полицията са постъпили 39 сигнала, че Александър е видян. "Има сигнали от цяла България. Има и такива от хора, които смятат, че притежават определени способности. Тези сигнали също се проверяват. Няма значение кой ги подава", подчерта старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник.

От Планинската спасителна служба ще обиколят и единствения необходен периметър в планината над Профилакториума, където Александър изчезва. Другата част от щаба ще търси детето около водоеми.

"25 планински спасители тръгваме със седем кучета. Тръгваме в една зона, която е много малко вероятна, но е единствената, която не сме обиколили. Преди пет години на Витоша отново дете с аутизъм беше намерено живо след три денонощия", посочи Емил Нешев.

Разследващите допълват, че засега Александър не е засечен на нито една видеокамера.