В навечерието на най-светлите Коледни и Новогодишни празници главният прокурор Иван Гешев се обърна към магистратите и служителите в съдебната с благодарност за тяхната всеотдайност и силна вяра, че всеки един от тях, по християнски, е допринесъл с усилията си за едно по-добро и справедливо общество! Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

"В резултат на натрупаната в обществото ни несправедливост, често сме подложени на силен обществен натиск за бързо и ефективно правосъдие. Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че "дето няма закон, няма и престъпление". Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел", каза Гешев.

И допълни, че от опит знае, че справедливото невинаги е популярно, а популярното невинаги е справедливо, но всички ние сме призвани по силата на морала и на закона да съблюдаваме и търсим справедливостта, и това е най-висшата християнска ценност.

"С ясната мисъл и съзнание за нуждата от общи усилия и съвместни действия в защита на правото и законността, бих искал да се обърна и към всички колеги юристи, адвокати, съдии и служители в правосъдната система. Днес моите благопожелания са и към всички вас, колеги от системата за сигурност и обществен ред, които отстоявате и работите денонощно, за да гарантирате спокойствието и сигурността на хората", каза главният прокурор.

По думите му за мен Коледа е не само семеен празник, в който се събираме от близо и далеч, и споделяме своята болка и радост.

"В съвременния свят, преситени от празничния шум и веселие, все по-малко се замисляме за смисъла на този празник. Нека го посрещнем с тиха радост и благодарност! Защото раждането на Христос идва да ознаменува раждането на едно ново начало, нов живот, но не само на плът, но и по дух", допълни Гешев.