Важното беше това, което си казахме с народните представители в залата. Важното е, че институциите трябва да са в диалог и да си взаимодействат в съответствие с принципа за разделение на властите и при изпълнение на правомощията си, а не да воюват една срещу друга и да има между тях китайски стени, защото това означава, че няма държава. Не може да има три държави. Това е важното и това са причините да сме в това положение - почти до национална катастрофа в борбата с престъпността. Това каза главният прокурор Иван Гешев в Народното събрание пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Това, което виждат българските граждани, е абдикация на държавата от това да ги защити. Българската прокуратура поканва всички, от които зависи да си взаимодействат, за да защитят сигурността на българските граждани. Ние призоваваме за диалог и за решаване на проблемите на българските граждани. Също така за всеобхватна правна реформа, която решава реалните проблеми, а не измислени клишета, които са с политическа употреба", изтъкна той.

"Търпението на българските граждани започва да се изчерпва, защото причината за този бум на престъпността се дължи на бездействие и абдикация на определени държавни институции, които не са българската прокуратура", подчерта Гешев.