Целта на "Jamba – Хъб на възможностите“ е да имаме повече включени в пазара на труда обучени хора с различни възможности, да покажем техния потенциал и да го насочим в правилната посока. Това каза съоснователят на проекта Йоана Колева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“

"Jamba" се ражда като идея създаване на онлайн платформа, на която да се срещат бизнесът и хората с увреждания, разказва тя. Постепенно се е  стигнало до идеята за създаване на обучителен център за повишаване на капацитета на хората с различни възможности. Това се случва в сътрудничество с бизнеса, Столична община и доброволци. "Доброволците обикновено са млади хора, една част от тях работя, други са току-що завършили университети и търсят нещо, което да ги вдъхнови. А хората от бизнеса – млади хора, които работят на сериозни, дори мениджърски позиции в големи международни компании, са осъзнали плюса на това да даваш и затова се свързват с каузи. Хората, които идват при нас, го правят, просто за да дават, малко са тези, които очакват“, обясни Йоана Колева.  

За шест години съществуване организацията е успяла да докаже потенциала си на бизнеса и различните институции, смята тя. "Jamba – Хъб на възможностите“ е единствения по рода си кариерен център за хора с различни възможности в Източна Европа.  

Форматът "Агент на промяната“ се провежда веднъж годишно и класира по категории хора и организации, които случват позитивната промяна, разказа Йоана Колева. "Агентите говорят“ е формат, който обединява ядрото на тази общност, която тепърва ще расте, вярва тя. "Не искам то да остане събитие, което е на нашата организация. За да може то да израсне и да има пълния смисъл и потенциал наистина да стане общност, трябва да се включат повече хора. Смисълът от една страна са контактите, идеите и взаимната помощ. А защо не съвместно да направим и някаква огромна кампания“, каза тя.  

Йоана Колева разказа и за едно спортно събитие, организирано за шеста  поредна година - Run2Gether България. Тази година то ще се проведе на 27 май пред НДК. "Това е едно събитие, което създадохме с нашата фондация, за да можем да променяме нагласата на обществото към хората с увреждания и да им създадем един празник, в който те да могат да се почувстват наравно включени в спортна инициатива, защото реално нямаме такива, които са достъпни за хора с увреждания. Това бягане е 5 км, достъпно е абсолютно за всички. Доведете децата си, нека те да разберат, че има различни хора, да ги приемат и да разбират събитията. По този начин се получава промяната в нагласите, когато ти свикваш, че има всякакви хора“, призова тя.