"Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква "Национална частна детска болница“. Това се казва в позиция на инвеститора. 

"Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл", се казва още в позицията. 

"Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.  Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция", завършват инвеститорът.