Днес стартира поредната Световна купа по художествена гимнастика. Много сме щастливи, защото има много държави от всички континенти. Мисля, че ще се състои една изключително силна Световна купа, която ще достави огромно удоволствие на хората. Гоним подготовката така, че да бъдем в оптимална форма на Европейското първенство през май месец и Световното първенство през август. Това каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

Състезанията ще се провеждат в "Арена Армеец", а на официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика ще се излъчва и лайв стрийм, обяви тя.

В индивидуалната надпревара ще играят Стилияна Николова и Ева Брезалиева. "Това са две млади гимнастички с огромни възможности и потенциал. Стиляна Николова миналата година стана трета в многобоя на Световното първенство, което беше един огромен успех за нейния дебют на Световно първенство, като спечели и олимпийска квота за Париж 2024 година. Ева Брезалиева за първи път ще участва в София на Световна купа, тя е дебютант", каза Раева.

Националният ни ансамбъл ще представят две нови композиции.

"Очаквам нашият отбор да бъде най-впечатляващ, защото наистина има много оригинални и много трудни съчетания. Това е мнението и на специалистите от целия свят. Много са силни съчетанията ни и в индивидуалното, и в ансамбъла", подчерта тя.

"Гоним подготовката така, че да бъдем в оптимална форма на Европейското първенство през май месец и Световното първенство през август. Имаме много трудни и много оригинални съчетания, но независимо от това, очаквам момичетата да бъдат пределно мобилизирани, да изиграят по най-добрия начин своите съчетания и да спечелим призови места", каза още Раева.

Боряна Калейн няма да вземе участие в състезанията заради боледуване и бавно възстановяване, допълни още "златното момиче.