През нощта превалявания ще има главно в североизточните и крайните югозападни райони, а над по-голямата част от страната облачността временно ще намалее. Ще бъде почти тихо, с минимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°. Това каза за "Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.

Утре облачността ще е значителна, на места в Южна България със слаби валежи от дъжд, сутринта в отделни райони с мъгла. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Там ще духа до умерен запад-северозападен вятър, а в останалите райони ще е слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8°.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще се разкъсва, след обяд ще е по-често значителна. Преди обяд вятърът ще е от запад, след обяд ще се ориентира от югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, на височина под 1300 метра - от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Времето през следващите три дни

В неделя ще духа умерен северозападен вятър. Ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 8° и 13°. В понеделник облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Вятърът ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от югозапад, дневните температури ще се повишат. Във вторник ще има променлива облачност, почти без валежи. Югозападният вятър ще се усили, затоплянето ще продължи.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.