Пеевски се самовзриви с поредната фойерверка от безвкусни пошлости. Ако на някого не му е ясно за какво става дума и къде е проблемът, ще кажа: проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор в разпределението (на властта) и не иска да има ясни правила и регламенти за политическа отговорност между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента в отговор на Делян Пеевски, предаде репортер на "Фокус".

"Тъй като продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори, а не към нови избори, няма да коментирам твърденията на г-н Пеевски. Освен това нямам навика да влизам в този тип разкази от някакви срещи, защото ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати, е по-древна професия“, добави Иванов и подчерта, че за момента важната тема трябва да бъде за регулаторите и следващият главен прокурор на страната.

По думите му ДПС има обективен интерес да се опита да си промени позиционирането във вътрешнополитически и международен план, поради което е подкрепило реформата в Конституцията. Според Иванов това е било мъдро и разумно от тяхна страна. "Но сега г-н Пеевски е напът да изгори целия този капитал с поредното си изхвърляне, защото сдържаността никога не е била негова силна черта. Никого не сме използвали, нито нас са използвали, както през цялото време се интригантства. Свършили сме работа, която е била полезна за страната", посочи съпредседателят на ДБ.