"Битката е за КПКОНПИ и прокуратурата, олигарсите искат да овладеят държавата", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Имаше добри разговори за Конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в Конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция - подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори и да бъдат за цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50", посочи Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе в кабинета ми, всичко свърши. ДПС крепим правителството вече месеци. Ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов "делкането", което той ми предложи", допълни той.

По думите му в залата се е случило нещо нечувано. "Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестинхаус" за ядрена централа", допълни той.