"ИТН ще влезе в 49 НС. Това обаче го решават избирателите, каквато е волята на хората, това ще се случи. А след като влезе накъде ще води България, нека го кажем – крайно време е да има правителство! На нас ни е нужен работещ Парламент, който да приеме закони, поради липсата на които ни заплашва загуба на много сериозни средства!“.

Така отговори Гроздан Караджов от ИТН на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Ще влезе ли ИТН в Парламента? Анонсът е – Слави Трифонов и ИТН, накъде ще водят България?“.

"Сега ще видим какъв характер ще покажете, когато започне да се уточнява кой е искал пари, половин милион евро или кой е искал да даде половин милион евро, за да може да плува в "хранителния бульон“ на властта, доста ситичко!“, попита Беновска, визирайки твърденията на бившия депутат от ИТН Георги Георгиев, че Радостин Василев е поискал от Кирил Петков пари за отцепване от ИТН. Гроздан Караджов отговори, че има свидетел, който говори за може би най-голямото корупционно престъпление за миналата година! Той твърди, че са се пазарели за пари, а дали има плащане, това вече трябва да установи прокуратурата и тя да прецени дали да внася обвинителен акт. Тук имаме най-големия пример за корупция, за който е споменато наскоро! И следващото, че тази корупция е извършена от "най-чистите, най-добрите, най-почтените“! И имаме това, за което ние говорим отдавна – вълк, скрит в агнешка кожа! Корупционери, скрити в антикорупционна реторика! Вие не сте ли го забелязала, като журналист, че тези, които най-много плямпат за корупция, всъщност са най-големите корумпета?!“, добави той.

Гроздан Караджов заяви, че в началото на коалицията с ПП е вярвал, че нещата могат да се получат и че намеренията са добри. Скоро обаче му е станало ясно, че с ПП не може да се работи, те показват значителна некомпетентност и несъобразяване с коалиционните партньори. Затова и коалицията се е разпаднала. "Не може една групичка приятели, независимо дали са от Харвард, Оксфорд или Великотърновския университет, да се съберат, да узурпират цялата власт, без да са получили пълното мнозинство, и по най-арогантен начин да налагат решения без да се съобразяват с коалиционните си партньори, и то решения, които са в ущърб на държавата!“, категоричен бе Караджов. Като пример за лошо решение, което не е съобразено с коалиционните партньори, той даде раздаването на енергийни помощи на калпак.

"Миналия път сте се доверили, нормално, но как ще проверите този път добрите намерения на тези, които ще искат да бъдат начело?“, попита Беновска. Гроздан Караджов отговори, че би поискал ясна управленска програма преди встъпване в длъжност на правителството. Той продължи: "Сядаме и се подписваме във всяка област какво искаме с ясни числа! И не със 7 тунела, 6 моста и 9 магистрали, а с ясни данни откъде ще дойдат парите за всяко нещо! А не, когато дойде време за актуализацията на бюджета да се окаже, че дори за една магистрала нямаме сложени пари! Спомняте си, че за "Хемус“ и за пътя Видин-Ботевград нямаше сложена една стотинка в бюджета! Спорът дойде оттам. Аз попитах откъде да работя? Не искаме ли да има и една магистрала, а сме обещали 5!“.

Гроздан Караджов коментира и забавянето на строежа на АМ "Европа“. Той заяви, че обектът е трябвало да бъде готов още през ноември миналата година и сегашните хвалби на регионалния министър Шишков, че за Великден ще бъде пусната за движение половината от магистралата са смехотворни. Според Караджов на изпълнителите на обекта трябва да се наложат глоби за закъснението.

"Готов ли сте Вие, като народен представител, да инициирате, дай Боже да влезете, една комисия, която, колкото и да са безсмислени тези комисии в НС да може да обозре всеки етап, всяка стъпка, всяко криволичене около магистралите? За да стане ясно кой какво взел, кой какво дал, кой какво не направил?“, попита Беновска. Караджов отговори, че дори да не е депутат, той разполага с документи и може дори лично да напише такъв доклад. Но няма намерение да го прави, защото всичко е отдавна известно и няма никакъв смисъл от такива доклади. Караджов обясни: "Големият проблем с текущият ремонт и поддръжка, онези закъснели пари – той вече не съществува. Служебният кабинет ги разплати всички. През февруари им гласуваха допълнителен лимит 800 милиона, за да могат да изхарчат за първите три месеца. Представете си какво харчене пада в момента! По стари възлагания. Тоест почти не е останало нищо за разплащане!“.

Гроздан Караджов заяви, че иска да реши големия проблем на инфраструктурното строителство и той е Законът за устройство на територията. Той обясни: "Този закон е правен, за да си построите къща, нещо голямо, вертикално, хубаво! Но линейното строителство отнема 6 години! Представяте ли си, 6 години, откакто издадеш заповед да се строи магистрала до първата копка! И това в случай, че няма обжалвания. Има случаи, когато по 10 години се влачи първата копка! Представете си, че нещо стане с мостовете, които се рушаха. Ами това ще е национална трагедия! Как ще чакам 2 години да мина през всички тези процедури, за да го ремонтирам?! Отчуждаванията за линейните обекти траят по 2-3 години. Трябва да се създаде глава в ЗУТ, който да дава възможност за линейните обекти да стават по-бързо!“.