Важно е да следим касовата бележка и да я пазим. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на "Фокус" Габриела Руменова от "Ние, потребителите“.

"Ако сме направили резервация или сме закупили пакет с допълнителни услуги в него и нещо не е точно така както е било предвидено, е добре на място да опитаме в диалог с представител на хотела да уточним откъде идва разминаването, дали може да се поправи нещо на място и след това да прибягваме до следващите стъпки, които са подаване на жалба първо към хотелиера или агенцията, а след това и към контролните органи", коментира тя.

По думите й ако ни предложат стая с по-лоши характеристики от тази, за която ние сме заплатили, е добре да поискаме отбив на цената, поне до нивото, за която бихме я наели. Руменова поясни, че много популярно е да се издават ваучери за следващ път за помещение или да ползваме безплатно или със сериозна отстъпка част от допълнителните услуги като обезщетение.

"Ние имаме право да претендираме за обезщетение, дори ако се наложи и по съдебен ред, защото туристическите услуги сега са доста скъпи. Понякога може да се стигне до съдебни село, но пак казвам, че това не е добрият вариант, защото туристическата услуга е създадена да се ползва от хората в едни от най-хубавите моменти в живота им. Нека да опитаме да запазим добрия тон, дори и да възникне някакво несъответствие", подчерта тя.

Руменова посъветва, ако сме решили да отидем на заведение е добре да направим резервация. Според нея трябва да следим дали се таксува алкохолът. Тя обърна внимание, че е важно да следим касовата бележка, да искаме всичко да е маркирано и да я пазим.