За четвърта поредна година фондация "Тръст за социална алтернатива“ стартира национална кампания "Подари приказка“, съобщиха организаторите на инициативата. Кампанията стартира на 1 ноември, Денят на народните будители, а даренията ще бъдат събирани до 15 декември. В този период можете да изпратите или донесете книжки за деца до 2 г. на адрес гр. София, бул. "Патриарх Евтимий“ 64, фондация "Тръст за социална алтернатива“.

Организаторите на кампанията допълват:

Искаме да зарадваме малките деца от десетки семейства, част от патронажната ни услуга "Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ за Коледа, като ги изненадаме с книжки, които да развият въображението и любопитството им към света от най-ранна възраст.

Търсим широк кръг от съмишленици, които да подкрепят усилията ни в сферата на ранното детско развитие и патронажната грижа за семейства, живеещи в бедност.

Искаме да вдъхновим повече родители да четат на своите малки деца. Присъединете се към нас като запишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка, за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук с #podariprikazka.

Кампанията е в полза на патронажната услуга "Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която "Тръст за социална алтернатива“ реализира в България от 2016 г. и досега е обхванала над 360 семейства в София и Пловдив.

Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. В рамките на около 60 посещения по време на бременността и до навършване на две години на детето обучените патронажни сестри помагат на младите семейства да изградят основите за по-добро бъдеще за себе си и своите деца.

Амбицията ни услугата да стане национално призната от Министерството на здравеопазването и да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната. Затова искаме да я популяризираме заедно с резултатите от работата ни и да намерим съмишленици в лицето на родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера в цялата страна.

 

В рамките на кампанията през последните три години успяхме да съберем над 2000 книжки и да зарадваме над 300 семейства.