След обяд ще бъде предимно облачно, в Западна България със слаби валежи от дъжд, а в Предбалкана и високите полета – дъждът ще се примесва със сняг. Дъжд ще превали и на места в източните райони. Вечерта валежите ще спрат, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Северна България - силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 4°.

През нощта ще има разкъсана облачност и над повечето райони ще е предимно ясно. Около полунощ от северозапад облачността отново ще се увеличава и на места в Северозападна България ще превали дъжд, в планините - сняг. Северозападният вятър временно ще отслабне, ще е до умерен от запад-югозапад.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°. Утре ще е предимно облачно, в Северна България на места с валежи от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана - от дъжд и сняг, които до вечерта ще спрат. Ще е ветровито със силен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 7°. 

В планините облачността ще е значителна, главно в масивите от Западна България с валежи от сняг. Ще духа бурен и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по северно крайбрежие ще има валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 9°-13°. Температурата на морската вода ще е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За цялата страна за утре са в сила жълт и оранжев код за очаквани силни ветрове.