Искахме да поставим екологията в полето на изкуството, да надградим понятието и под него да разбираме и среда, създадена от човека, да проследим какви са взаимодействията, влиянията. Това каза кураторът на изложбата "Нови екологии“ Виктория Драганова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

"Нови екологии“ е проект в три изложбени части, втората от които ще бъде представена днес. Тя включва работи на Мартин Атанасов, Марина Генова и Седрик Ван Парис, разказа кураторът. "Работим с осем артиста и беше важно всеки един артист да получи пространство. Опитваме се да подкрепим артистите да търсят различни посоки, които са по-експериментални, по-философски, да задават по-големите въпроси“, каза тя.  

По думите й разделението между природа и култура е нещо, което сме наследили от модерността. "Ние отдавна не сме органични по начина, по който искаме да бъдем. С нашите изложби се опитваме да си представяме по-конкретно, по-ясно какво всъщност очакваме от света, в който живеем“, каза още Виктория Драганова.