Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, след като Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Вероятно ще бъде изпратено утре. Там има аргументи и те са достатъчно ясни. Когато тече съдебно дело, не е редно да се коментира кое е правилно, и кое - не. Това ще каже съдът. Оспорва се както допустимостта на съответното искане, така и по същество решението на първа инстанция", добави Денков.

"Това е още един признак, че паметникът разделя обществото. Особено в София -  той създава проблеми отдавна. Това как кой е решил да отпразнува не е моя работа да коментирам. Не съм го правил, не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано и съдържателно това. Но е още една илюстрация на това, че част от хората не искат този паметник и се радват, че той вече не е там“, коментира той торта с лика на Паметника на Съветската армия, която от "Да, България“ и ДСБ разрязвали.

Припомняме, че по-рано днес от БСП алармираха медиите в парламента, че представители на "Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметник на Съветската армия.