От БСП алармираха медии в парламента, че представители на "Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметник на Съветската армия.

Георги Свиленски изрази възмущението си, като показа и снимки от мероприятието, изтъквайки, че "тези хора управляват България“. "Кой посмя да изяде главата на детето", попита той по повод появилите се снимки в публичното пространсто от празненства на ДСБ и ДБ, в които се вижда торта с части от Паметника на съветската армия, сред които кракът на войника и главата на детето от монумента.

"Мислехме, че с нарязването на паметника - това е върха на тяхната мисъл и варварство, но явно продължават. Явно ще продължат да го правят", коментира Свиленски и пред медиите в парламента.

По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на "Спаси София“ Борис Бонев.

Депутатът Иван Ченчев обяви мероприятията за фашистки и поиска оставката на всички от снимките, които заемат публични длъжности. "Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен, грандиозен скандал. Българските "демократи отрязаха главите на демокрацията, а по-лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят", отбеляза Ченчев.