Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти. 

"Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая", заяви той.

По думите му тримата освободени полицаи е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. 

Николай Денков бе сред посрещачите на националния ни отбор по шахмат на столичното летище. Той призна, че проблем с шахматните федерации има, тъй като само една от тях притежава лиценз. 

"Изключително важно е, че момичетата успяха да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското. Можеше и този момент да се изпусне. До края на седмицата ще направим среща с федерациите, за да няма пречки оттук нататък", заяви Николай Денков.