Фестивалът "Фамилатлон“ е най-хубавото, което някога сме внасяли. Той се утвърди през годините и израсна много. Това каза Давид Кюранов – организатор на фестивала и представител на Асоциация "Родители“, в предаването, "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Основната цел на фестивала е да предоставя забавления и за децата, и за родителите. "Целим да направим празника максимално пъстър и обхванат от идеята и правенето на неща заедно от деца и родители. Има спорт – тенис, голф, хокей, гимнастика, много образователни организации, програмиране, роботика. Много важни за нас са и каузите – в случая кампания "Можещите“ срещу тютюнопушенето. Ще има няколко сесии за оказване на първа помощ в различни ситуации – например при задавяне, при сърдечен арест, при топлинен удар, неща, които смятаме за важни и полезни. Ще има мисловни игри“, разказа Кюранов.  

Участие във фестивала ще вземе и Националният център за безопасен интернет, който ще акцентира върху безопасността онлайн и върху дигитална медийна грамотност. "Как да се ориентираме и предпазваме онлайн, какви са рисковете, които можем да срещнем, как да бъдем критични към нещо, което виждаме“, допълни организаторът.