Две жалби и тридесет и седем сигнала са постъпили в ЦИК към 13:10. Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на "Фокус". 

"Две жалби и тридесет и седем сигнала са постъпили в ЦИК към 13:20. Втората жалба е свързана с решенията на РИК-Разград. Доста от тях са за нарушения на СИК. Според подателите на сигналите част от секционните комисии приканват избирателите за машинно гласуване. Постъпил е сигнал, че избирател не е можел да поправи вота си, след като е гласувал на машина, но това не е така. Когато избирател предпочете да гласува с машина, той може да променя вота си, колкото пъти иска", каза Матева.

Матева обяви, че до този момент 65 машини не са проработили в цялата страна. Паричните са различни, а в СИК, а в тези СИК гласуването става чрез хартиена бюлетина.

"Към 13:20 машините, които не работят са 65 и в тези секции се преминава на гласуване с хартиена бюлетина. Причините са различни - неразчитане на смарткарти, няма чувствителност на дисплея, изписват се надписи на дисплея, без да може да започне работа", каза още говорителят на ЦИК.