Земеделци призовават за нова партия, която да ги представя достойно в парламента. Според тях в момента секторът е в колапс, а проблемите им са оставени в ръцете на хора, които може би никога не са виждали пшеница, или ечемик. Трябва им партия на реално заетите в сектора земеделци.

Вижте какво написа в социалните мрежи крупният земеделски производител Борислав Петков: 

"Изборите отминаха, проблемите останаха! Нима някой е очаквал нещо различно - едва ли. Примката се затяга още по-вече и много трудно ще развържем възела, ако ние не си помогнем.

Направих си труда да погледна листите на всички 6 партии, които влизат в парламента. Исках да видя специалистите в област "Земеделие". Трагедия.  Псевдо специалисти дал господ, но такива, които да решават проблеми няма, а защо ли?

Секторът е в колапс, решения трябва да се взимат веднага и то кардинални. Стоковият запас е огромен, вносът на продукти подбива ударно вътрешното производство и още и още...

Оказва се, че всички искаме да вървим напред, но никой не иска да натиска газта, не знам защо. Апатия, безразличие, манталитет, или просто всеки се е свил в черупката си и оцелява. Но за сметка на какво и кого, никой не си отговаря на този въпрос. А отговорът е за сметка на нас самите и нашите деца!

Решението ли? За съжаление то е едно. Българските земеделци да бъдат представени достойно в парламента от самите тях. Да, някои ще кажат - поредната партия. Да, но партия, съставена от работещите в сектора, не от прилично облечени дами и господа, които никога не са виждали пшеница, или ечемик.

Така мисля аз, много мога да напиша, но бих се радвал и на коментари и предложения!

Споделете публикацията, за да стане диспут."