И ГЕРБ иска IT специалисти да наблюдават как "Информационно обслужване" въвежда данните от изборите. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол, предаде репортер на "Фокус"

Той посочи, че е получил писма от лидерите на "Възраждане" и БСП Костадин Костадинов и Корнелия Нинова, които се съмняват в честността на процеса. Костадинов призовал за наблюдатели, защото партиите нямат политическо присъствие в ИО. 

"Двете партии ще ги подкрепим, да имаме IТ специалисти. Всички знаем какво правеха с машините, мислехме, че сме се отървали от тая далавера. Ама резултатчетата пак отиват и се наливат в общото, където няма никакакъв контрол. Чак след искане за касиране и повторно преброяване нещо може да се намери", обясни Борисов. Ще се присъединим към тях да има IT специалист, когато наливат резултатите да гледаме, защото иначе няма как", заяви лидерът на ГЕРБ.

Предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов продължава в Ямбол, където водач на листата е бившият областен управител Димитър Иванов. ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила и на тези избори, закани се водачът на листата.