"Изпуснахме много време, в което може да реогранизираме нашата армия. Кабинетът на Кирил Петков предприе тактика да дава оръжие през посреднции, като до ден днешен твърдят, че един патрон не са дали". Това каза Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на "Фокус".

"Същото направиха с нафтата и бензина, пак през посредници. Нашите предложения бяха директни чрез закон, да застанем както Полша и Румъния и да помагаме на Украйна", каза Борисов.

"Приехме закон за диверсификация на ядреното гориво, диверсификация на газа. Навсякъде бяхме заедно с “Демократична България", ДПС и “Български възход" и благодарение на тази четворна коалиция всичко се случваше", заяви той.

Борисов коментира и разбитата плоча на паметника на Съветската армия, като заяви, че тя трябва да бъде премахната.

"Докато нямаше война, светът беше доста колеблив, всички се плашеха от войната. Сега е тотално различно. Стотици хиляди са загинали, разрушени са жилища. Това е варварска агресия, не е освободителна война, добави той.

"Преди три години колегите от “Демократична България" предложиха демонтаж на паметника на Съветската армия армия. В първите две години обстановката беше съвсем различна. Ние искахме всичко да мине по каналния ред, очаквахме информация от Министерството на културата и областния управител. Към настоящия момент ситуацията е съсем различна. Войната съвсем промени тази тема", каза в заключение Борисов.