Имаше опасност Домът на киното да затвори поне временно. "Арт фест“ и Стефан Китанов имаха своите причини да прекратят неговото управление. Това каза филмовият и телевизионен продуцент Борислав Чучков в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Продуцентите Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев поемат управлението на Дома на киното, докато Съюзът на българските филмови дейци организира официален конкурс за нов наемател. Беше много изненадващо за нас, много набързо се подготвихме да предложим нашата стратегия за това какво можем да направим за него. Нашата цел е така да продължи и това, което преди нас са направили "Арт фест“, само да бъде развивано, тъй като те са свършили невероятна работа, В цялата работа има и много романтика“, обясни той.  

В Домът на киното на 10 юни започва фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE. Той ще се провежда едновременно в София и Перник в продължение на 17 дни. "Това е едно събитие. Има стотици гости от чужбина, автори на филми. Ще има много уъркшопове, беседи“, обясни Борислав Чучков. 

Фестивалът Sofia Summer Fest започва от 1 юли с много музика, кино, театър и продължава до края на септември. Той ще се провежда в "Южен парк“ 2, а в по-късните часове и в Домът на киното, обясни продуцентът.   

По думите му парите за култура трябва да бъдат насочвани и разпределяни правилно и само за добри проекти. "Във всички случаи трябва да има много повече произведено количество културен продукт, за да видим качество. Статистиката показва, че между 1989 и 2010 г. се произвежда по филм и половина на година. За 20 години сме произвели толкова, колкото преди 20 години сме произвели за една и искаме да има "Оркестър без име“, коментира Чучков.