От години се говори за реформа в съдебната система, конституционни промени и аз мисля, че когато ГЕРБ се намеси в процеса - първо с приемането на законите на Крум Зарков, сега с подкрепата на Христо Иванов. Това каза Бойко Борисов от Каспичан, предаде репортер на "Фокус".

"Всички ние направихме много предложения, които се приеха, други не приехме - например мандатността на кметовете. Вече внесена в деловодството, мисля че от 1 септември, когато парламентът започне работа, ако трябва да се доизкусурява нещо - ще бъде направено, има сериозен обществен дебат по много теми, ще бъдат чути през този месец и ще се решат. Конституционно мнозинство се прави по бавната писта - над 160 гласа, по бързата - мисля 180. Мисля, че ще се случи", каза лидерът на ГЕРБ. Така той коментира промените в Конституцията. 

Припомняме, че коалициите "Продължаваме промяната-Демократична България", ГЕРБ-СДС, както и партия ДПС внесоха общ проект за промени в Конституцията. С част от предложенията те ограничават правомощията на президента при сформиране на служебно правителство. Трите формации се обединиха около предложенията и символично внесоха заедно събраните подписи деловодството на парламента.  

Повече вижте във видеото.