Хората сме енергия и когато вътре в нас нещо енергийно не функционира или е блокирано, запушено, целият поток не може да минава свободно през тялото ни и тогава се случват неразположения и болести. Това каза Биляна Тодорова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Всички необясними случаи на възстановяване и излекуване са енергия, обясни тя.  

По думите й всеки човек притежава силата, с която може да се самоизлекува. "Но трябва да повярва и да се свърже със себе си, което много често не се случва, защото ние сме в главата – в рационалното, в тази емоция, в битовизмите, и не вярваме. Когато не се чувстваме, не разбираме какво ни е“, обясни Биляна Тодорова.  

Тихомир Тодоров загубва зрението си преди години, но това отключва друг тип сензитивност към света. Той открива, че е проводник на енергия, с която може да помага на другите. Биляна губи слуха на едното си ухо по същото това време и това я кара да рестартира живота си. От този момент сетивата и на двамата се изострят.  

Тихомир казва, че хората често забравят за сетивата си, имат ги като даденост и не ги използват. "Загубата на зрението ми ме накара да обърна поглед навътре към себе си, да видя, че има нещо друго, нещо по-различно.“ 

Мисълта има силата да лекува, но и да разболява, казва той. "Твоето тяло е твоята къща, а мислите са бурята. Ако спреш мислите, които създават отрицателна емоция и негатив в твоето тяло, ти ще бъдеш във вибрация.“  

Казва, че енергията е любов. "Когато създаваш вибрация в твоето тяло, за да поддържаш любов, всичко е перфектно – да излъчваш, да приемаш, да отдаваш. Ти можеш да бъдеш щастлив по най-различни начини. Когато човек е във вибрацията на радост, удоволствие и благодарност, той е здрав“, обясни Тихомир Тодоров.  

На 3 декември от 16.00 часа в Social Station Club в квартал "Белите брези“ Тихомир ще разкрие методи и техники за справяне с емоционални блокажи, физически неразположения и за възстановяване на енергията и постигане на вътрешно равновесие.