Всички роднини на 12-годишният Александър продължават да го търсят. Бащата заяви пред NOVA, че не е спирал да търси детето си денонощно от изчезването му в петък следобед.

"Той ми е единственото важно нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да живея, ако не го намеря. Така че каквото искат да си говорят, това са някакви глупости и измишльотини. Моята вина е, че си погледнах в телефона", каза Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали често и детето никога не е правило опит да бяга, твърди бащата.

"Аз спирам колата, той слиза, взима си Зайо байо или някаква играчка и тръгва пред колата, защото аз имам детска церебрална парализа и ми е трудно да се справям с неговото темпо. Той тръгна, както си се разхожда пред мен, но той не тръгва да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, но примерно 5-10 минути и след това го нямаше", разказа Цветанов.

В момента той обикаля района по сигнали на врачки и гадателки, които го уверяват, че детето е живо и е добре. Резултат от търсенето обаче няма.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, но винаги са успявали да го намерят сами – без намеса на полиция.

"Той понякога такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил неволно. Няма причина. Той понякога така в стремежа си да си поиграе, ги прави тези забежки, но няма причина, според мен, да изчезва от родителите си и от вкъщи", заяви Елисавета Ваклинова.Лелята е категорична, че Александър не е в града. "Ако слезе до центъра на града, сам ще намери дома си. От центъра той се прибира сам", каза Ваклинова.

Момченцето реагирал на името Сашо, обясняват близките му.