Днес става ясно това, което говорихме ние, че Ваня Григорова няма д абъде общински съветник в София, няма да се грижи за интересите на столичани, че Ваня Григорова не иска да бъде кмет на София, а да бъде използвана да бъде кандидат. Това заяви Георги Свиленски на брифинг на БСП в парламента по повод думите на Борисов от сутринта, който каза, че ако Ваня Григорова влезе в политиката, следващият парламент би бил различен. 

"Почват да падат маските. Преди два дни падна маската на Елена Йончева и зависимостите от ДПС. Днес падна маската и на Ваня Григорова и зависимостите от ГЕРБ и Бойко Борисов", заяви Свиленски.

Ваня Григорова я интересуват местата в листите. Когато поканихме хората на 1 май, част от критиците ни от "Левицата" казаха, че 1 май е късно, защото листите ще бъдат регистрирани", допълни той. 

По думите му Борисов работил за Ваня Григорова на изборите: "Днес Борисов предава избирателите си в София, като им казва ясно, че на местните избори е работил за Ваня Григорова, подкрепял е Ваня Григорова и тя му трябва в българския парламент, за да му бъде патерица". 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък отчете свършеното от левицата в 49-ия парламент. По думите ѝ партията е внесла 19 законопроекта и 27 проекта на решения, направила е 180 редакционни поправки между първо и второ четене. От БСП отчитат, че са внесли два вота на недоверие и едно искане за оставката на председателя на парламента.